blog de cris_kas

03 de març 2012

Crònica de la compra d'entrades per la Comic-Con International. San Diego 2012



Comic-Con International. San Diego 2012


Al desembre van anunciar que aquest any hi hauria un sistema nou de compra d'entrades degut a la gran demanda i a les fallades informàtiques de l'anterior edició. Per a poder comprar entrades (més que entrades_"tickets" són passis o acreditacions-"badges") vaig llegir que caldria registrar-se i tenir un Member Id.
Entre el dia 12 de gener i 28 de febrer la gent es va poder registrar i obtenir així el seu member Id, únic i intransferible i entrar a formar part d'una e-list per on se'ns aniria informant abans que ho fessin públic via web, facebook o twitter. Qui no s'hagués registrat no tindria opció a comprar.

Fins aquí correcte, jo ho vaig fer i vaig omplir les meves dades. Vaig rebre el correu de confirmació així com un correu on indicaven que a partir del 28 rebríem en qualsevol moment un e-mail per a procedir a la compra i ens enllaçaven a un tutorial en pdf. En aquest tutorial se'ns explicava que ens facilitarien un link cap a una waiting room on ens assignarien un número de torn i automàticament cada 120 segons la pàgina aniria refrescant la posició fins arribar al principi de la cua, llavors és quan entraríem el nostre last name i el member Id per a procedir a la compra. A la sala d'espera aquesta hi tenien cabuda unes 60.000 persones. Però advertien que els que tinguessin més enllà del 40.000 no se'ls podia garantir que encara quedessin entrades. Això és perquè una mateixa persona podria adquirir la seva entrada i la de 6 persones més (sempre que sabés les dades de registre d'aquestes). I que sobretot un cop accedit a la waiting room ni pensaments de refrescar la pàgina, apretar F5, o obrir múltiples finestres ja que ens enviaria al final de la cua.

A partir del 28 de febrer tothom pendent del correu electrònic. La veritat és que estava cada 10-15 minuts consultant i a la nit cada hora (pera poder dormir ni que fos en tandes d'una hora). Ningú sabia com aniria ni si hi hauria gaire marge entre la rebuda del correu i la compra, per tant milers de persones pendents, dia i nit, del seu e-mail. Van trigar més de 2 dies !! i el divendres 2 de març a la matinada jo vaig rebre el meu correu. La venta seria el dia 3 de març a les 8:00 am PST (a les 17h hora nostra local). Ens passaven un link exclusiu i ens recordaven el memeber Id i el last name que havíem introduït. Segons ells el meu last name resultava ser el només meu segon cognom (mira que jo havia escrit els 2 cognoms en la casella de last name), i que si hi havia cap error ho ignoréssim perquè el que ens indicaven era el que es faria servir ja que eren les dades que havien passat a EPIC i ara mateix ja no es podia rectificar. En cas de voler rectificar alguna cosa ja ho faríem un cop feta la compra. D'acord, vaig pensar, escriuré el last name tal com els figura a ells.
També van fer un vídeo amb instruccions i acalriments de com aniria la cosa.

Passen les hores, els minuts i els segons i a les 8:00 am PST (a les 17h hora nostra local) d'avui 3 de març clico el link i no va (lògic som milers de persones clicant alhora), torno a clicar i tampoc, obro un nou navegador i tampoc (AAARGHH !!!). Copio l'enllaç i llavors ha funcionat (¬¬').
[Segons he pogut saber després es veu que el link proporcionat si es clicava no funcionava adequadament perquè abans de dirigir al lloc recollia no se quines dades demogràfiques i al final petava. Alguna gent directament ha anat a la pagina web de la comic-con i es veu que en aquell moment ja hi havia penjant el link de forma pública. Jo senzillament he fet un copy paste del link que figurava al meu correu i llavors sí que ha funcionat].
Amb tot això només eren les 8:02 i a l'entrar a la "waiting room" tenia assignat el numero #9.355. Encara bo, com ja he dit ens havien advertit que hi cabíem #60.000 però només garantien entrada per els 40.000 primers. També ens deien que podíem arribar a estar fins a 3-4 hores en espera abans no accedíssim al principi de la cua. No ha estat així. La cosa ha anat molt més ràpid del que em pensava:
8:02 lloc #9.355
8:04 #9.355
8:06 #8.855
8:08 #8.255
8:10 #7.605
8:12 #6.855
8:14 #6.105
8:16 #5.355
8:18 #4.655
8:20 #3.955
8:22 #3.255
8:24 #2.455
8:26 #1.705
8:28 #955
8:30 #155
i finalment a les 8:32 (les 17:32 hora meva local) ja em tocava el meu torn i m'ha redirigit a la pàgina d'accés.
Vaig per entrar les dades (member Id i Last name) al formulari i no m'anava !!! em deia que era incorrecte ... AAARGHH !!! provo de nou i tampoc !!! provo el primer cognom sol i tampoc ... AAARGHH !!! total, que he poso els meus dos cognoms tal com havia fet el dia que em vaig registrar i llavors m'ha anat.

Accedeixo a la sala de compra i ... merda !! el "4-DAY WITH Preview Night" ja estava esgotat.
He comprat el "4-DAY WITHOUT Preview Night". En acabar clico per a comprar el passi per a una altra persona acompanyant, entro el seu member Id i el seu last name i ... merda !! el "4-DAY WITHOUT Preview Night" ja estava també esgotat. Per sort els "single day" encara es podien adquirir i no n'hi havia cap d'esgotat. Així que els marco tots 4 i acabo la compra.
[Als pocs minuts d'haver finalitzat la compra he sabut que de seguida s'han anat esgotant els passis de dia individual i en menys de d'1 hora i mitja ja no quedava cap tipus de passi a la venda !!]

Mare meva quins nervissss que he passat !!! i tot i no tenir accés a la preview night encara hem estat afortunades perquè almenys les dues persones que anem tindrem al final els mateixos dies.

Del 12 al 15 de juliol ens trobareu a San Diego, CA !!


Etiquetes de comentaris:

Blogged.com advanced web statistics